12 Kasım 2009 Perşembe

"Demokratik Açılım" Görüşmelerine Dair...

AKP, CHP ve MHP partilerinden kürsüye çıkıp konuşanlar hakkında birşey söylemeye gerek yok. İçi boş sözler, sataşmalar, kavgalar; ancak konuşulması gereken konuya dair en ufak bir anlamlı açıklama yok...

Üzerinde duracağım konuşma, DTP milletvekilinin söyledikleri: Ne olursa olsun içeriği en dolu -katılır ya da katılmazsınız- konuşmayı gerçekleştirdi. Ancak dikkat çekmek istediğim nokta DTP'nin hak iddiasını temellendirmesinin çok sorunlu olduğu.

Milletvekili konuşmasında; Kürtler'in tarih içerisinde (daha çok Cumhuriyet'in kuruluş yıllarına dair) yaptıklarına referans vererek ve Batı örneklerine girerek hak arayışına girdi.

- Kürtler, Cumhuriyet'in kuruluşunda rol oynadı. Bizlere söz verilmişti.
- İngiltere, Fransa tek tip ulus devleti çoktan terketti.

Daha sonra da bombayı patlattı:

- Cumhuriyet'in 86 yılı; kayıp yıllardır.

Demokratikleşme adı altında, kendi şovenistlerine şirin gözükme çabasına girerek, Türkiye'de Batı örneklerine dikkat çekerek, ya da Cumhuriyet'e hakaret ederek bir yerlere varılabileceğini düşünmeleri beni korkutuyor.

Aynı oturumda -komik olsa da- pankart açan CHP'lilere kastederek, "Meclis'in kuralları var daha önce pankart açan izleyiciler 3 yıl hapis cezası aldı" diyerek adeta tehdit savuran başbakanımız ise bu aralar üslubunu bir hayli sertleştirdi. Ama o korkutmuyor, nitekim kendisi Müslüman, Müslüman dediğin kırmaz, kesmez, "soykırım yapmaz". Batı ahlaksızdır sayın DTP'liler, Batı örneklerini unutun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder