27 Haziran 2012 Çarşamba

NTVMSNBC nereye gidiyor?

Ana akım medyada takip ettiğim tek online haber sitesi NTVMSNBC'nin özellikle son aylardaki kalitesiz üretimi beni ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı. Son yıllardaki "tık fetişi"nden nasibini alsa da, hem formatı hem de haber seçimi üzerinden yine de belli bir kaliteyi sürdürmeyi başarabilen NTVMSNBC'nin son zamanlarda imza attığı yanlışlar saymakla bitmiyor. 

Öncelikle Şubat 2012 tarihli 'Paul Auster'ı Orhan Pamuk çağıracak' haberinde, seçtikleri resimde Arthur Miller ile Harold Pinter'ı karıştırmışlar, "Arthur Miller (ortadaki)" diye not düştükleri resim altı yazısını uyarım neticesinde değiştirmişlerdi. http://www.ntvmsnbc.com/id/25319487

Bundan birkaç ay önce de, ünlü akademisyen Dan Ariely'nin Facebook ile bir yorumunu bağlamından tamamen koparıp, değer kaybeden Facebook hisseleri ile ilgili bir haberde kullanmışlar, bu da yetmiyormuş gibi Dan Ariely'nin ismini yanlış yayımlamışlardı. Yine de bu tip şeyler olabilir diye müsamaha gösterilebilir.

Ama bugün çıkarttıkları haberdeki yanlışlarının arkasında maalesef bir "milliyetçi reflekslere hitap eden" bir art niyet olduğu kanısındayım. Merkel'in, Mesut Özil'i övdüğünü ve çok beğendiğini ifade eden "resimli haber"de (ki, bu seviyesiz resimli haber uygulamasını başlatan Hurriyet.com.tr'yi tebrik etmek gerek) Merkel'in, Almanya'nın Türkiye'yi 3-2 mağlup ettiği EURO 2008 şampiyonası maçı sonrası, Mesut Özil'i soyunma odasında tebrik ettiği iddia edilmekte. http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/merkel-bana-futbilu-mesut-sevdirdi.html?position=3 *

Kendilerinin bilmediği, ya da bilip de bilerek gözden kaçırdıkları gerçek ise, Mesut Özil'in, Almanya'nın EURO 2008 kadrosunda bile olmadığı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder