23 Temmuz 2009 Perşembe

Haddini Bileceksin!

Başbakan geçenlerde, yazılı ve görsel basını kastederek "gerçekleri göreceksin, haddini bileceksin" dedi. Aynı toplantıda, ekonominin "iyi gidişatından" bahsetti, muhalefetin muhalefet yapamamasından dem vurdu ve son olarak da aileleri uyardı: "Kızlarınıza dikkat edin, yoksa ya davulcuya ya da zurnacıya varırlar." Baterist arkadaşları ikinci sınıf vatandaş olarak tanımlayan bu söylemi kınıyorum.

Başbakan'ın burada Münevver Karabulut cinayetini kastettiği açık. Celalettin Cerrah'dan sonra Erdoğan'ın da benzer bir şekilde, cinayetin çözülememesini rasyonalize eden bu sözleri üzerine pek bir yorum okuyamadım, ana akım yazılı ve görsel basında. Gerçekten de basın haddini bilmiş gibi görünüyor. Başbakan'ın salvoları karşısında ana akım medyamız sus pus konumda.

Erdoğan, kendi iktidarlarında memur maaşlarının artışından bahsederken, kimse 2002'den beri ekmeğin fiyatının artış oranının, memur maaşının artış oranı ile benzer olduğundan bahsetmiyor.

Türkiye ekonomisi, Arap sermayesi ve sıcak kara paranın merkezi olma yolunda ilerlerken; kısa vadede duraklayan ekonomi ile gövde gösterisi yapan iktidarın kendisi bile, uzun vadede neler yaşanacağını kestiremiyor ve yeni kaynak arayışı içerisinde devletin okullarını dahi satmaya başlıyor.

Yola devam Türkiye...

2 yorum:

  1. "Benim sanatçı olarak davulcuya da, sanatçı olarak zurnacıya da saygım var." - Tayyip.

    YanıtlaSil
  2. Bunu gerçekten demiş =) Bir deyimi açıklamanın dayanılmaz hafifliği diyorum...

    YanıtlaSil