19 Eylül 2009 Cumartesi

Biri Osmanlı mı Dedi?

Başbakanımız ağzından Osmanlı kelimesini düşürmemeye kararlı gözüküyor. "Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan" rezilliğinden sonra seçmeninin hoşuna gideceğini düşünüyor olmalı. Nitekim dün kendisi Kürt Sorunu'na dair çözümlemesinde Osmanlı'nın ayakları üzerinde çok sağlam durduğunu bu yüzden bu vb. sorunlar yaşamadığını buyurmuş. Erdoğan, Osmanlı'nın çok güçlü olduğundan, kendi deyimiyle "ayakları yere sağlam bastığından" dolayı (Osman'ın ayakları 56 numaraymış) bu tip sorunlar yaşamadığını belirtmiş.

Evet, Ulus-devlet çağındaki sorunlara imparatorluk çağından hatta orta çağdan seslenen bir liderimiz var.

Bundan sonra atılacak adım, ülkeyi Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Araplar ve Türkler olarak ayırıp, Türk olmayanlardan fazla vergi alıp, askerlikten de muaf tutmak olacaktır sanırım. Tanzimatçıların kemikleri sızlıyordur herhalde.

Olayın ekonomik verilerle hiçbir ilgisi "kalmadığını" anlayamadılar sanırım. O hiç beğenmedikleri Kemalist-Ergenekoncu zihniyet değil miydi, Kürt Sorunu'nu "Ekonomik bir sorun" olarak tanımlayan?

Zaten Erdoğan da önce Kürt Açılımı olan, sonra Demokratik Açılım olan "proje"nin adını bugünlerde "Demokratik Açılım ve Milli Birlik Projesi" olarak telaffuz ediyormuş. O proje bundan 70 yıl önce pek işe yaramadığı için zaten ilki ile uğraşıyorsunuz, farkında mısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder