30 Eylül 2009 Çarşamba

Küçük Amerika

Her açıklamada Amerika lafını kullanmasalar olmuyor, özellikle de Başbakan... İşsizlik konusunda da, "her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok, başta ABD olmak üzere diğer ülkelerde...." demiş, gerisini de tahmin edersiniz.

Haber için tıklayınız.

Anlamadığım; sosyal devlet mefhumundan bir gram nasibini almamış bir ülke nasıl olur da işsizlik gibi bir konuda örnek gösterilebilir.

Bu durum bu örnekle de son bulmuyor. İstanbul'daki sel rezaletinden sonra, İstanbul Belediye Başka... pardon... Başbakan Erdoğan, New Orleans'ı kastedererek, lafı ABD'de de bunlar oluyor demeye getirmişti. Bilmiyorum Başbakan farkında mı, ama New Orleans'ı o hale getiren bir kasırga idi.

Bu söylemin temelini de, 1950'lerde "Türkiye'yi küçük Amerika yapacağız" diyerek propaganda yapan Demokrat Parti olarak gösterebiliriz. Kemalist kadroların uluslararası sermayeye karşı olduğunu söyleme gafletinde bulunmayacağım, ama yine de DP, Amerika'nın kötü ahlakını bu ülkeye yerleştiren başlıca zihniyetlerin başında geliyor... Batı'nın kötü ahlakını alsaydık keşke; tabi Erdoğan'ın kastettiği şekliyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder