9 Ağustos 2009 Pazar

Gündemden Kısa Kısa

Gündemden kısa kısa iki başlık sunup, birkaç yorum eklemek istiyorum.

Bunlardan birincisi eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun Baykal'a olan çıkışı... Aksu, Baykal'ın "Kürt açılımı" konusundaki sözlerine karşılık şunları söylemiş:

''Sayın Baykal'ın tutarlı olmak, geçmişiyle çelişkiye düşmemek gibi bir kaygı gözetmediği her halinden belli oluyor. İçler acısı bir durum.''

Aksu'nun, bunları Ahmet Türk'ün anılarını kastederek söylediği açıktır. Türk, Deniz Baykal'ın 80 darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlara karşı tepkilerini açıklamıştı. Konunun "Kürt" kısmını tartışmak istemiyorum. Bir önerim olacak sadece, o da, Aksu'nun geçmişte söylenenler-şu anki fikirler-çelişki üçgenindeki eleştirisini kendi partisine de yöneltmesidir. Hatta direkt olarak Genel Başkanı'nı eleştirebilir. Sayın Erdoğan değiştiğini açıklamıştı ya!

Bugün dikkatimi çeken bir diğer başlık, Ardıçlar'dan Engin'in Yalçın Küçük eleştirisiydi. Ardıç, Yalçın Küçük'ün Atatürk eleştirilerini eleştirip, kendi yazılarının bu eleştiriler karşısında masum olduğunu iddia etmiş. Küçük eleştirilerinde serttir evet, Mustafa Kemal'i de ağır eleştirdiği kitapları mevcuttur. Ancak Küçük, akademik bir dille, belgeleriyle ve tutarlı bir dille eleştirilerini yöneltirken, asıl cici görünmeye çalışıp sağdan soldan Mustafa Kemal'e geçirmeye çalışan Ardıç masum değildir. Kendisi de bunu çok iyi bilmektedir.

Ardıç yazının başında da, Küçük'ün Emperyalist Türkiye kitabına kafayı takar, ve hani Türkiye emperyalizm'den çok çekiyordu, nasıl emperyalist oldu diyerek ilkokul seviyesindeki eleştirisini gerçekleştirir. Küçük'ün son zamanlarda epey sapıttığının farkındayım, ama eski kitapları okunmalı, okutturulmalıdır. Katılmadığım birçok yargısı olsa da, Yalçın Küçük deha olarak tanımlanabilecek nadir insanlardan biridir. Dediğim gibi katılır, katılmazsınız ya da eksik bulabilirsiniz ama sırf şu yazısı bile onun çıkarımlarının muhteşemliğini ortaya koyuyor ve kendinizi böcek gibi hissetmenize neden oluyor. Ben aştım kardeşim, niye böcek gibi hissedeyim derseniz diyecek bir şeyim yok tabi, ama buyrun okuyun:

http://www.yalcinkucuk.net/haber_detay.asp?haberID=28

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder